Advocatenkantoor Bisscheroux

advocaat & mediation

 

Mediation bij familierecht

Bij conflicten tussen familie-leden
Tussen partners, al of niet gehuwd, kunnen conflicten ontstaan, die leiden tot een (echt) scheiding, waardoor afspraken moeten worden gemaakt over gebruik echtelijke woning, alimentatie, verdeling van gemeenschappelijke goederen etc.

Ook tussen (groot)ouders en (klein)kinderen kunnen conflicten ontstaan, die zij samen niet meer opgelost krijgen maar die wel voor veel pijn en verdriet zorgen. Beëindiging van de relatie is dan vaak geen optie.

Mediation voor ouderen
De de realiteit van het ouder worden en de daaraan verbonden beslissingen, waarmee een oudere en zijn/haar familie worden geconfronteerd, ook hechte en stabiele families vaak zwaar op de proef stellen. De achteruitgang van fysieke en psychische mogelijkheden door hen daaruit voortvloeiende beperkingen en wijzigingen in de woon- en leefsituatie veroorzaken soms spanningen, die de communicatie tussen de betrokken oudere en zijn naaste omgeving problematisch maken. Lees hierover ook meer bij mediation voor ouderen.

In al deze conflicten kan de keuze voor mediation een kalmerende werking hebben en elke betrokkene de mogelijkheid bieden om in een veilige en rustige omgeving (weer) eens echt naar de ander te luisteren en ondertussen tot zichzelf te komen, daardoor sterker te worden om betere keuzes te maken, rekening houdend met het perspectief van de ande

Meer weten?
Bent u verzeild in een conflict en hebben u en de andere partij de bereidheid om te proberen er met hulp van een neutrale mediator uit te komen? Wilt u meer weten over een structurele aanpak van conflictsituaties middels mediation? Maak dan een afspraak voor een gratis oriënterend (intake)gesprek.

Contact

Holzstraat 19
6461 HK Kerkrade
T: 045 40 48 140
M: mail@bisscheroux.nl

MFN
Mediators Federatie Nederlandse

MfN Registermediator

 Privacy verklaring

pdf icon