Advocatenkantoor Bisscheroux

advocaat & mediation

 

Mediation bij contractenrecht

Bij conflicten tussen huurder/verhuurder (huurrecht)
De conflicten gaan vaak over onderhoud, huurverhoging, servicekosten, betaling, ontruiming.

Bij conflicten tussen zorgverlener en verzorgde
De conflicten gaan vaak over wie bepaalt, welke zorg, wanneer en hoe nodig is, wordt gevraagd, verkregen en betaald. Moet opa/oma naar een verzorgings- of verpleeginrichting ? Wat moet gebeuren met de woning en inrichting?

Bij conflicten in de relatie dader - slachtoffer (letselschade)
Conflicten in dit soort relaties kenmerken zich door de typische rol die elke partij hetzij door de omgeving hetzij door zichzelf "opgeplakt" krijgt, namelijk die van veroorzaker enerzijds en slachtoffer anderzijds. Zij krijgt daardoor een geladenheid, die een constructieve communicatie vaak moeilijk maakt.

Ook hier kan de neutrale mediator een belangrijke rol spelen bij het op gang brengen en houden van hun communicatie, die de partijen helpt om verder te komen in ieders proces van verwerking, met respect voor ieders menselijkheid en behoeften.

Bij conflicten in de relatie koper/verkoper
Deze relaties, die vaak verschillen ten aanzien van de duurzaamheid enerzijds en anderzijds het incidentele karakter van het contact tussen de betrokken personen, kenmerken zich door niet-persoonlijke, doch meer zakelijke verbondenheid. Ook in deze zaken ontstaan de conflicten veelal door een gebrekkige communicatie tussen de betrokken personen en hun gevoel niet gehoord/gerespecteerd te worden in hun eigen wensen, behoeftes en verlangens. Ook hier zijn vaak verwachtingen, die achteraf niet realistisch bleken, oorzaak zijn van het conflict.

Ook hier kan de mediator helpen partijen meer zicht te krijgen op de (gebreken/fouten) in hun eigen gedachtegang en keuzen en het perspectief van de andere partij, waardoor een kentering ontstaat in de communicatie en hen beide helpt de situatie helderder te krijgen, zelf sterker te worden en uiteindelijk weer het heft in handen te nemen om samen tot een oplossing te komen.

Meer weten?
Bent u verzeild in een conflict en hebben u en de andere partij de bereidheid om te proberen er met hulp van een neutrale mediator uit te komen? Wilt u meer weten over een structurele aanpak van conflictsituaties middels mediation? Maak dan een afspraak voor een gratis ori├źnterend (intake)gesprek.

Contact

Holzstraat 19
6461 HK Kerkrade
T: 045 40 48 140
M: mail@bisscheroux.nl

MFN
Mediators Federatie Nederlandse

MfN Registermediator

 Privacy verklaring

pdf icon