Advocatenkantoor Bisscheroux

advocaat & mediation

 

Mediators federatie Nederland (MfN)

MfN Registermediator


Waarom certificering en aansluiting bij de Mediators Federatie Nederland (MfN)?
Iedereen kan zich mediator noemen. Dat zegt echter niets over zijn/haar kwaliteit als zodanig. Het lidmaatschap bij het de Mediators Federatie Nederland (MfN) verplichtingen met zich mee, die voor de klant een belangrijke kwaliteitswaarborg zijn, zoals toezicht op grond van gedragsregels, permanente educatie en beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Certificering kan pas worden verkregen na een degelijke opleiding en het afleggen van een theorie en praktijkexamen. Ik wil als mediator, net als advocaat, die onder toezicht van de Orde van Advocaten staat en als curator, die lid is van INSOLAD, aan de hoogste Nederlandse kwaliteitseisen voldoen en daarmee vertrouwen en zekerheid uitstralen.

Transformatieve Mediation (TM) 
TM is ontwikkeld in de VS door het Institute for the Study of Conflict Transformation. De grootste werkgever in de VS, het postbedrijf Unites States Post (met meer dan 1 miljoen medewerkers) koos voor deze methode om met in- en externe conflicten om te gaan; zeer naar tevredenheid van de deelnemers. Als een wezenlijk bijeffect van de invoering der TM wordt beschouwd dat de betrokken partijen na een TM blijken iets bijgeleerd te hebben op communicatief gebied en daardoor in hun verdere leven beter in staat zijn om met conflictsituaties om te gaan. 

De achterliggende filosofie, die niet uitgaat van de calculerende mens, die altijd probeert zijn eigen winst te maximaliseren en verlies te minimaliseren, doch ervan uitgaat dat elk mens eigenlijk het liefst gerespecteerd wordt en in harmonie met zijn omgeving leeft, sprak mij aan. 

Het geeft veel voldoening om te zien dat mensen, die volkomen vastgelopen zijn en de andere partij nauwelijks nog willen aanspreken, sterker worden doordat ze beter zicht krijgen op de situatie en hun keuzemogelijkheden, tegelijk meer begrip krijgen voor de ander en vervolgens weer zelf de touwtjes in handen nemen en met creatieve oplossingen komen. Dat maak je als advocaat in procedures, die over het algemeen voor de betrokken partijen een forse belasting qua tijd, geld en emoties meebrengen, maar zelden mee.


Contact

Holzstraat 19
6461 HK Kerkrade
T: 045 40 48 140
M: mail@bisscheroux.nl

MFN
Mediators Federatie Nederlandse

MfN Registermediator

 Privacy verklaring

pdf icon