Advocatenkantoor Bisscheroux

advocaat & mediation

 

Mediation voor ouderen

Ouder worden gaat vaak gepaard met gebreken en conflicten
De realiteit van het ouder worden en de daaraan verbonden beslissingen, waarmee een oudere en zijn/haar familie worden geconfronteerd, stellen ook hechte en stabiele families - zelfs als zij in het verleden effectief konden omgaan met het nemen van moeilijke beslissingen en onderlinge conflicten - vaak zwaar op de proef.

De achteruitgang van fysieke en psychische mogelijkheden en daaruit voortvloeiende beperkingen en wijzigingen in de woon- en leefsituatie veroorzaken soms spanningen, die de communicatie tussen de betrokken oudere en zijn naaste omgeving problematisch maken. De oudere zelf voelt zich niet gehoord en gerespecteerd in zijn/haar behoeften en - fundamentele - recht om zelf te beslissen, wordt onzeker, voelt zich onveilig en raakt in zichzelf gekeerd.

De hem omringende familie, hulp- en/of zorgverleners, zoals arts, sociaal werker, advocaat, fiscaal of financieel adviseur etc. hebben een eigen opvatting over wat de oudere nog wel en niet meer (verantwoord) kan en wat goed voor hem/haar is en dringen - vaak onbewust - hun (goedbedoelde) wil op. Dat kan leiden tot conflicten tussen de betrokkenen met heftige emotionele reacties, zoals (over)bezorgdheid, frustratie, angst, boosheid of onzekerheid.

Wat kan mediation bieden?
Als de bij zo'n conflict betrokken partijen kiezen voor mediation, dan kiezen zij voor (de weg naar) een oplossing, die zij zelf kiezen en niet voor hen door anderen wordt bepaald.

Brochure downloaden
Meer informatie over de bijzondere kenmerken van mediation voor ouderen is te vinden in onze brochure.

med ouderen

Meer weten?
Bent u verzeild in een conflict en hebben u en de andere partij de bereidheid om te proberen er met hulp van een neutrale mediator uit te komen? Wilt u meer weten over een structurele aanpak van conflictsituaties middels mediation? Maak dan een afspraak voor een gratis ori├źnterend (intake)gesprek.

Contact

Holzstraat 19
6461 HK Kerkrade
T: 045 40 48 140
M: mail@bisscheroux.nl

MFN
Mediators Federatie Nederlandse

MfN Registermediator

 Privacy verklaring

pdf icon